Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TSK'nın yurt dışı görevlendirmelerine ilişkin 17 tezkere Meclisimizde görüşülerek kabul edilmiştir. Son günlerine geldiğimiz yasama yılında Meclisimiz 650 saat çalışmıştır. Meclisimiz dolu dolu bir yasama dönemi geçirmiştir. Gayretleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. AK Parti grubundaki her bir arkadaşımın komisyonlara ve genel kurula katılım yoklamalarını bizzat takip ediyorum. 

"BU PARTİNİN SAHİBİ MİLLETTİR"

Hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık, olmayacağız. AK Parti'yi millet kurmuştur, bu partinin sahibi millettir. Milletin partisine yakışan milletin içinde olmaktır. Türkiye'nin bugünü gibi geleceğini de inşa edebilecek yegane siyasi yapı yine burasıdır.

"SİYASİ MÜSİLAJI DA ETKİSİZ HALE GETİRECEĞİZ"

Türk siyasetini kirleten siyasi müsilajı da etkisiz hale getireceğiz. CHP içinde gizlenemez hale gelen taciz, tecavüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını başlarına geçireceğiz.

Geçmişte inşa ettiğimiz hastanelere karşı çıkanların sırf laf olsun diye bunu yaptıkları ortaya çıkmıştır. En çok kullanan kendileri olmuştur.

"BU YOLA KARARLI BİR ŞEKİLDE ÇIKTIK"

Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çıktık. Hedef 2023 Haziran. Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizden başka derdi millet, devlet, evlatlarına büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak olan başka bir siyasi kadro yoktur.

"SİYASİ HIRSIZLIK DAHA DA KÖTÜDÜR"

Her türlü hırsızlık elbette kötüdür ama siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha da kötüdür. Karşımızda yalan, çarpıtma dışında yöntem bilmeyen bir muhalefet var. 

FETÖ İLE MÜCADELE

Devlet ve millet hayatının her yerine sızan sinsi yapıyı içeride de dışarıda da kovalıyoruz. Hain emellerini yerine getirmek için hala fırsat kollayan FETÖ mensupları var. Diğer terör örgütleriyle mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETÖ'yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale gelene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin. 15 Temmuz gibi hadiseler sürekli hatırlamamız gereken tarihi dönüm noktalarıdır.

AK PARTİ'YE KATILAN BELEDİYE BAŞKANLARINA ROZET

AK Parti Grup Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı partilerden belediye başkanlığı yapıp AK Parti'ye katılan belediye başkanlarına AK Parti'ye katılımlarından ötürü rozet taktı.