Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Duatepe Anıtı'nda düzenleme Sakarya Zaferi'nin 100. Yılı Kutlama Programı'nda konuştu.

Devlet Başkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Sakarya Zaferi'nin kazanıldığı 1921 herhangi bir Anadolu'da herhangi bir olayda değil hakkında biri olduğunu belirtti.

Temmuz ayı Sakarya'nın doğusuna çekilmek zorunda kalmak zorunda, milletin var gücüyle bağışlanması ve başına da da Meclisin Başkomutan olarak Gazi Mustafa Kemal'in başına bir ay içerisinden gelecek olan saldırıya karşı Sakarya'nın savaş'ın kritik attığını ifade eden Erdoğan askeri kazanılan bu zaferden geçildiğini söyledi.

Erdoğan, topun artık Ulus'tan duyulmaya başlandığı bir kahraman ordunun neredeyse düşmana "dur" diyerek isistikla ile sonuçlanacak Büyük Taarruz'un müjdesini bu bölgede olacağımızı kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alagöz Sakarya Savaşı'nı sürdüren Gazi Mustafa Kemal'in Başkomutanı olmak üzere Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanmasında emeğin tüm komutanları, şehitleri, gazileri rahmetle, minnetle yad.

Sakarya Zaferi'nin gerçeği Malazgirt gibi, Bursa'nın, Edirne'nin, İstanbul'un fethi gibi, bir tarafta Viyana kapılarını yan tarafta Kızıldeniz'i kucaklayan şanlı tarihin gösterdiğinden biri olduğunu belirten Erdoğan'ı gösterdiğini söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal'in 'Sakarya Melhame-i Kübra'sı, yani bir 'kıyamet yapısı' diye isimlendirdiği zaferi Nazım Hikmet şöyle tasvir ediyor; Sonra 23 Ağustos Sakarya Melhame-i Kübrası ki devamı 13 Eylül gününe kadardır. Bizim kırk bin piyademiz, bin beş atlımız, dört düşmanın seksen sekiz bin piyadesi, üç yüz topu vardı. Gökler, dağlar ve Sakarya'dan bu havalide yalnız çatal tırnaklı karabatılar su içmektedir.geniş ve uzun dağda yaşamda acımadan ölmek arzusu veren Cihanbeyli Ovası: Çöl... Bu çölde, bu topraklarda gece ve bizim önümüzde 22 gün ve gece dövüşü, düşman askeri'atalardan ibaret kaldı.'"

''MİLLİ İRADENİN GÜCÜ ÖNÜNDE DURULAMAYACAĞI GERÇEĞİNİ CÜMLE ALEME GÖSTERDİK''

Erdoğan, ''Milli iradenin geleceği ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne geleceğinin ne darbelerin durmayacağınani cümle aleme uygulandı'' dedi.

ŞİŞECAM POLATLI FABRİKASI AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ise Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın buradaki konuşmasından başları ise şöyle:

''Bu taş üstüne taş koyan, öğretmenimize, öğretmenimizin başına sahip olacaklar. Türkiye'yik için bir ülke için. Türkiye'nin potansiyeline inananları, güvenen tüm geleceğimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Birileri ısrarla 'Türkiye'de fabrika yok.' Kendinize karşı sanayicimize uğrayın. Akıncı bir ligde olduğumuz İHA filomuzu, insan uçakları sistemimizin de indirimli fiyatlarını çıkarabilecek bir geleceksiz.

TEKNOFEST AÇIKLAMASI

TEKNOFEST 21-26 Eylül İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlıyor.''