Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın görüşmesinin ardından yaşananlara ilişkin soru üzerine, "Dışişleri Bakanımız, Dendias'ın bu davranışları, tutumu karşısında ona haddini bildirdi" diye cevap verdi. Erdoğan, "Hala başmüftüyü kalkıp kendiniz atıyorsunuz. Oradaki başmüftüyü atama hakkınız Lozan'a göre yok. Biz patriği atamıyoruz" ifadesini kullandı.

Kanal İstanbul sorusu üzerine Erdoğan, "İlk etapta planlanan 6 tane köprü, bunun 7 olma durumu da var. Şu anda projelendirmede bu adımlar atıldı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yunan Bakan'la sıcak bir görüşme yaptık. Ama Dışişleri Bakanımızla görüşürken farklı bir boyut kazanmış. Bakanımız Dendias'a haddini bildirdi. Gerekli değişiklikler yapıldı işi bitirdik. Kendisine de söyledim aramıza başkalarını sokmayalım.

Aramızdaki uluslararası hukuka aykırı işlerin düzeltilmesi lazım ama hiçbir netice alamadık. Bundan sonra alırız belki dedik ama öyle görünmüyor. 

PATATES SOĞAN DAĞITIMI

Bay Kemal biz seni artık tanıdık, biliyoruz. Benim çiftçimin elinde patates soğan kaldıysa, biz de hemen TMO ile görüştük. "Başkan hemen işi uzatmadan çeltikte 3 ayrı çeşidi de uygun fiyatlara alalım" dedim. Çeltik çiftçimizin elinde kalmadı. 

 GÜNEY KIBRIS'TAKİ KUR'AN KURSLARININ KAPATILMASI

Anayasa Mahkemesi'nin başkanın açıklamaları kabul edemeyiz. Tavır değişti değişti. Değişmediği takdirde, oradaki yavrularımızın Kur'an eğitimi konusunda engelleme adımlarına asla müsamaha edemeyiz. Kuzey Kıbrıs bir Fransa değildir. KKTC AYM Başkanı laikliği öğrenmeli.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

İlk etapta planlanan 6 tane köprü, bunun 7 olma durumu da var. Şu anda projelendirmede bu adımlar atıldı.

Muhalefetin işi gücü bu ülkeden hayırlı bir işin yapılmasının engellemek. Kanal üzerinden geçen köprülerin hayata geçmesi üzerine çalışıyoruz. İnşallah ilk kanal üzerinden geçecek köprülerden birinin adımını Haziran'da atacağız.

İSRAİL MESELESİ

İsrail'in maalesef Müslümanlara karşı tavrının çok açık, net bir göstergesidir.

İsrail'in İslam düşmanlığını biliyoruz. Yönetimleri bu huylarından vazgeçmiyor. Bu düşmanlık karşısında, tüm dünya bunun değerlendirmesini yapsın. Bu tavrı devam ederse ikili münasebetleri geliştiremeyiz.