WBC ağır sıklet kemeri için Tyson Fury ve Deontay Wilder Las Vegas'ta karşı karşıya geldi. İki isim mücadele öncesi birbirlerine sert sözler söylerken dev maç nakavt ile sona erdi. Nakavt sonrası yıldız isim hastaneye kaldırıldı.

DAHA ÖNCE İK KEZ KARŞILAŞTILAR 

Tyson Fury ile Deontay Wilder daha önce iki kez WBC Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanı için karşı karşıya gelmişti. Aralık 2018'deki ilk mücadele beraberlikle sonuçlanmış, Şubat 2020'deki ikinci maçı ise Tyson Fury, Wilder'ı 7. rauntta nakavt ederek kemerin sahibi olmuştu.

KÜFÜR ETTİ 

Mücadele öncesinde Fury'nin hile yaptığını söyleyen Deontay Wilder, Britanyalı boksöre küfür etmişti. İki boksör kavga ihtimaline önlem olarak maç öncesi yapılan basın toplantısında hiç yakınlaştırılmadı

FURY: "WİLDER HASTA BİRİ" 

Tyson Fury, Wilder'ın açıklamalarına binlerce boks severlerin önünde cevap verdi: "Wilder umrumda değil, çünkü o hasta biri. Beni, kendi antrenörünü ve hakemi suçladı. Yenilgiyi hazmedemedi. Onu rövanş maçında yok ettim. Onu yine yere sereceğim. O çok küçük ve zayıf biri… Onu nakavt ettim ve yine nakavt edeceğim!"

11. RAUNDDA NAKAVT GELDİ 

İlk raundları oldukla çekişmeli geçen mücadelede Wilder, Fury'yi yere düşürmesine rağmen İngiliz boksör kalkıp dövüşmeye devam etti. 11. rauntta ise Fury, Wilder'ın fişini çekti ve mücadeleyi nakavtla kazandı.

32 MAÇTA 31 GALİBİYET 1 BERABERLİK 

İngiliz boksör, kariyeri boyunca çıktığı 32. maçta 31 galibiyetini aldı. Fury'nin 1 de beraberlik bulunuyor.

WILDER HASTANEYE KALDIRILDI 

Tyson Fury'ye 11. rauntta nakavt olan Deontay Wilder, dövüş sonrası önlem amaçlı hastaneye götürüldü. Fury'ye mağlup olması hakkında Wilder açıklamalarda bulundu.

"BU ÜÇLEME TARİHTEKİ EN İYİLER ARASINDA" 

"Elimden geleni yaptım ama yeterli olmadı. Fury güçlü bir adam. Birkaç iyi yumruk çıkardı. Üzerime doğru zamanda ve doğru şekilde geldi ve dövüşü kazandı. Üçlemeye baktığımızda tarihteki en iyiler arasında yer alacağız"

FURY KORONAVİRÜSE YAKALANMIŞTI 

Fury - Wilder üçlemesinin üçüncü ayağı 24 Temmuz 2021'de yapılacaktı ancak Tyson Fury'nin koronavirüse yakalanması sonrasında mücadele bu geceye alındı.