A Milli Takım'da Teknik Direktör Şenol Güneş dönemi sona erdi. Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda son olarak Hollanda'ya 6-1 mağlup olan A Milli Takım'da Teknik Direktör Şenol Güneş ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili 'Şenol Güneş'e teşekkür ederiz' başlığıyla yapılan açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir. Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Şenol Güneş'e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Şenol Güneş önderliğinde 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılan milliler, söz konusu turnuvaya grup aşamasında puan alamadan veda etmişti.

GÜNEŞ'İN 2. DÖNEM KARNESİ

Güneş, 2000-2004 yılları arasında da A Milli Takım teknik direktörlüğü yaptı.

A Milli Futbol Takımı'nda ikinci dönemine Mart 2019'da başlayan Şenol Güneş'in sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecekti.

Ay Yıldızlı ekip, Şenol Güneş teknik direktörlüğünde 82 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 38’inden galibiyet ile ayrılan milliler, 23 kez berabere kalırken, 21 yenilgi yaşadı.