Microsoft kurucu ortağı Bill Gates’e göre Tesla CEO’su Elon Musk kadar zengin ve “sofistike” değilseniz Bitcoin’e dokunmamalısınız. Dünyanın en zengin dördüncü kişisi unvanına sahip milyarder Bloomberg‘e verdiği röportajda, kripto para birimi Bitcoin ile ilgili iddialı açıklamalar yaptı.

Kripto para birimi Bitcoin, yüzde 15'den fazla değer kaybetti. Bitcoin sert düşmeye devam ediyor. Son dönemdeki gücünü kaybeden sanal para, son 48 saat içerisinde yatırımcılarına milyarlar kaybettirdi.

"Elon kadar zengin değilseniz uzak durun"

Elon Musk’ın desteği ile son dönemde iyi bir çıkış yapan Bitcoin ile ilgil Bill Gates, “Elon’un tonlarca parası var ve çok bilgili. Bitcoin’nin rastgele yükselip düşmesinden endişelenmiyorum. Kripto paraya karşı genel düşüncem, Elon’dan daha az paranız varsa, Bitcoin’e karşı dikkatli olmalısınız.” ifadelerini kullandı. 

Gates, “Topluma yatırım yaptığımız ve çıktı üreten şeyler var. Bitcoin çok fazla enerji kullanır. Bu, anonim işlemleri teşvik eder ve bunlar geri döndürülebilir işlemler değildir” dedi.

Bununla birlikte Gates’e göre, dijital para birimlerinin illa kötü bir şey olması gerekmiyor, esasen merkezileştirilmiş olmaları gerektiğini düşünüyor. Gates ayrıca verdiği demeçte, Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana dijital para birimleri kullanılarak gerçekleştirilen bazı çalışmalardan da söz etti ve Gates Vakfı’nın teknolojiyi hükümetlerin vatandaşlarına yardım fonları dağıtmasını sağlamak için kullandığını belirtti.

Gates, geçtiğimiz günlerde kripto para birim için “tarafsız” olduğunu belirtmişti. Ancak Gates, son röportajında ​​Bitcoin’de boğa olmadığını çünkü çok fazla enerji gerektirdiğini ve anonim geri dönüşü olmayan işlemleri teşvik ettiğini açıklıyor ve yine de izlenebilirse dijital paranın iyi bir şey olduğunu iddia ediyor.

Ek olarak Gates’in dijital paranın en fakir ülkeler bile ulaşmasını beklediği belirtiliyor.