Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) kuruluşunun 70’inci yılını kutluyor.

Türk-İş 8.Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer kuruluş yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yayınladı.

Biçer yaptığı açıklamada şunları kaydetti…

Türk-İş, 1952’de kurulduğu günden bugüne ülkemiz emekçilerine umut; adeta onlara kara deryalarda yol gösteren bir fener oldu, olmaya da devam ediyor. Türk-İş’in tarihi Türkiye emek mücadelesinin, Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin tarihi haline geldi. Yurdumuzun tüm çalışanları, emeklileri; yaşamını alın teri dökerek kazananları, hakları söz konusu olunca yüzünü Türk-İş’e döner. İşçisi, köylüsü, esnafı “Türk-İş ne diyor, Türk-İş ne yapıyor?” diye sorar. Türk-İş emek mücadelesine öncülük eder, yol gösterir. Yani Türk-İş bir nevi kar küreyicidir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş başrolü oynar. Türk-İş yeri gelir masada, yeri gelir alanlarda mücadele verir.

Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş’in imzası vardır. Türk-İş’in verdiği mücadele, ‘kimse geçim sıkıntısı çekmesin, kimse çocuğunun önünde mahcup olmasın’ diyedir. Yani Türk-İş’in mücadelesi, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir. Türk-İş, toplumsal huzurun, üretilen refahtan emekçilerin hakça pay almalarıyla mümkün olacağına inanır. Türk-İş, ‘işçinin, emekçinin evinde huzur olsun ki toplumun da huzuru olsun’ der. Türk-İş, sosyal adaleti savunur; birinin yiyip diğerinin bakmadığı, kıyametin kopmadığı yaşanır bir dünya için mücadele verir. Türk-İş, gerçek anlamda demokrasinin, işçilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesiyle kurulacağını söyler.

Onlarca yıla dayanan mücadele birikimiyle Türk-İş 70 yılı geride bıraktı. Onlarca yıl içinde buhranlı birçok dönemden geçen Türk-İş, örgütlü yüz binlerce üyesi ve yurdumuz emekçilerinin güveni sayesinde bugüne kadar geldi. Türk-İş yaşamını emeğiyle sürdüren hiç kimsenin başını öne düşürmedi, yüzünü kara çıkarmadı, bundan sonra da çıkarmayacak.

Editör: Serdar Ömeroğulları