Kraliçeden daha zengin olan güzellik kraliçesi; Kirsty Bertarelli, İngiltere'nin en zengin boşanmış insanı oldu. Daily Mail'in haberine göre 50 yaşındaki model ve pop söz yazarı milyarder kocası Ernesto'dan sessiz sedasız boşandı.

Çiftin 21 yıllık evliliğinin duvara tosladığını kimse bilmediği için haber pek çok kişi için şok olacak. Sözcüleri gazeteye verdiği demeçte, "Ernesto ve Kirsty Bertarelli'nin boşandıklarını teyit etmeleri üzüntüyleni bildiriyoruz" dedi. Üç çocuğu olan çiftin bu yıl ayrıldığı öğrenildi. Boşanma yaz aylarında kararlaştırıldı.

ZENGİNLER LİSTESİNİN 14. SIRASINDALARDI 

Çift, Kirsty Bertarelli'ye yapılacak ödemenin boyutunu tartışmayı reddediyor ancak Daily Mail, Staffordshire doğumlu eski İngiltere güzellik kraliçesinin 350 milyon sterlinlik bir anlaşmayı kabul ettiğini ortaya çıkardı.

Bu yılki Sunday Times Zenginler Listesi'nde ortaklaşa 9.2 milyar sterlinlik mal varlıklarıyla 14. sırada yer aldılar. Bu rakam, Bahamalar, Brunei ve Ermenistan dahil birçok ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasından daha büyük.

KRALİÇE'DEN ZENGİN KRALİÇE 

Bu, onu hukuk tarihindeki en zengin İngiltere doğumlu boşanmış insan yaptı. Kraliçe'nin kişisel servetinin yaklaşık 365 milyon sterlin olduğu tahmin ediliyor.

Kirsty Bertarelli şimdi 310 milyon sterlin değerinde serveti olduğu söylenen pop süperstarları Sir Mick Jagger, Ed Sheeran (220 milyon sterlin) ve Adele'den (140 milyon sterlin) daha zengin.

Anlaşmasına ek olarak, kendisine bu yıl 52 milyon sterline satın alınan İsviçre'deki Cenevre Gölü kıyısında muhteşem bir modern ev verildi. Ayrıca İsviçre kayak merkezi Gstaad'da 8 milyon sterlinlik bir dağ evine de sahip.

Kirsty Bertarelli, boşanmalarında Prens Charles ve Sir Paul McCartney'i temsil eden Steel Magnolia olarak bilinen avukat Barones (Fiona) Shackleton tarafından temsil edildi. 2000 yılında İtalya doğumlu Bertarelli ile evlenmeden önce bir evlilik sözleşmesi imzaladığına inanılıyor.

Arkadaşlarından biri Mail'e şunları söyledi: "Anlaşma, olması gerekenden daha cömertti. İsviçre'de uzayacak bir dava istemiyorlardı" dedi. Kirsty Bertarelli, Staffordshire pazar kasabası Stone'da doğdu. Dünyanın en büyük seramik ürünleri üreticilerinden biri olan Stoke-on-Trent'deki Churchill China'nın arkasındaki varlıklı bir aileden geliyor.

EVLİ BİR ERKEKLE İLİŞKİYE GİRDİĞİ İDDİASI 

Kirsty, Londra'ya taşındıktan sonra Elizabeth Hurley, Tamara Beckwith ve Tamara Mellon gibi sosyetiklerle parti yaptı. Onun cazibesine kapılanlar arasında, kumar ve vahşi yaşam parkı varisi Damian Aspinall vardı.

Damian'ın boşandığı eşi o dönem Kristy'nin Damian'la ilişkileri olduğunu iddia etmişti ancak Kirsty, çift birlikteyken aralarında bir şeyler olduğu iddiasını reddederek, "Zaten ayrılmıştı. En azından bana öyle söyledi." dedi. 56 yaşındaki biyo-teknoloji kralı Ernesto Bertarelli ile Sardunya'daki bir akşam yemeğinde tanıştıktan sonra süper zenginlere katıldı.

1988'de Birleşik Krallık Güzeli seçildikten sonra, Kirsty o yılki Dünya Güzeli yarışmasında ikinci seçildi. Daha sonra başarılı bir pop şarkıcısı ve söz yazarı oldu. 2000 yılında dünya çapında bir hit olan All Saints' No 1 single Black Coffee'nin yazımında yer aldı.

"Pek çok insan yatlarına çıkıp hayatlarını şampanya içerek geçirirdi ama ben değil" diyen Kirsty, "Hayatı anlamalısın. Şarkı söylemek tüm hayatım boyunca içimdeydi ve bundan uzak duramam" ifadelerini kullandı.

Çiftin sözcüsü, "Boşanmadan kaynaklanan tüm sorunlar çözüldü ve şu anda mahremiyet istiyorlar. Bu özel bir konu olduğu için başka yorum yapılmayacaktır" açıklamasını yaptı.