Dünyanın farklı coğrafyalarında çekilmiş eşsiz doğal güzelliklerin rekabet gösterdiği fotoğraf yarışması için 20 aday boy gösteriyor. Uluslararası Uzay İstasyonu‘nda (ISS) görev alan astronotların yirmi yıldan fazla bir süredir kaydettiği fotoğraflardan oluşan keyifli yarışmada ilk turun sonlanmasına yalnızca bir gün kaldı.

Sosyal medyada Van Gölü için destek çağrıları başladı

Türkiye’nin en doğusunda, Van ve Bitlis illerinde yer alan Van Gölü, dünyanın en büyük tuzlu soda gölü olarak biliniyor. Tuzunun yanı sıra karbonat türleri açısından da zengin olan havza, Tayland ve Kamboçya’yı gece ışıklarıyla gösteren bir fotoğrafla yarışıyor. Her iki fotoğraf da güzelliğiyle dikkat çekerken; sosyal medyadaki Türk kullanıcılar heyecanlarını dile getirip Van’ın birinci seçilmesi için destek çağrısında bulundu.

NASA’nın fotoğraf yarışmasına aday olan Van Gölü fotoğrafı 2016’da çekilmişti. 

Van Valisi’nden hemşerilerine mesaj

NASA tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasına aday gösterilen Van Gölü için heyecan toplumun her kesmine yayılmış durumda. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada fotoğrafın favoriler arasında değerlendirilmesini şu sözlerle dile getirdi:

“Van Gölü’nün, dünyada bilinirliğinin artması için bu yarışma bir fırsat olmuştur. Van Gölü, yeryüzünün en güzel mekanlarından biridir. Tarihten bize miras kalmış. Bu değeri koruyarak yeni nesillere aktarmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yarışma sayesinde inşallah Van Gölü konusundaki farkındalık da artmış olur. Hemşerilerimizden de bu yarışmaya ilgi duymalarını bekliyorum.”

Vali Mehmet Emin Bilmez yukarıdaki açıklamasıyla sosyal medyadaki paylaşımlara benzer bir şekilde, vatandaşlardan bu yarışmaya ilgi göstermeleri için destek bekledi. Bu sayede böylesine bir doğal güzelliğin dünyada tanınırlığının da artacağını ifade etti.

NASA’nın Dünya Yarışması için nasıl oy kullanılır?

NASA’nın Dünya Yarışması için 1. tur 15 Mart tarihinde, yani yarın sona erecek. ABD’de öğle saatlerinde ilk turun oylamaları kapatılacak. Oy kullanmak için ziyaretçilere tanınan süre oldukça kısıtlı.

Oy kullanmak için TIKLAYINIZ