İsrail, 13 Haziran tarihinde sabaha karşı İran'ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan'daki Natanz nükleer tesisi ile Loristan, KirmanşahŞirazHuzistanHemedan ve Kum kentlerine saldırılar düzenledi. Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami dahil üst düzey askeri yetkililer ile nükleer bilim insanları hayatını kaybetti.

İRAN'DAN MİSİLLEME! İSRAİL'İ FÜZE YAĞMURUNA TUTTU

İsrail'in saldırıları sonrası İran'dan misilleme geldi. İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki pek çok noktaya balistik füzelerle saldırılar gerçekleştirdi. İran'ın füze yağmuruna İsrail'den de yanıt geldi.

İSRAİL TEBRİZ'İ VURUYOR

İsrail, Tebriz'e yeniden saldırmaya başladı. İran'ın batısındaki 3 noktadan patlama sesleri geldi, dumanlar yükseliyor.

Savaş şiddetleniyor! Bölgenin en büyük Türk şehri saldırı altında...

İsrail ordusunun Tebriz'deki petrokimya tesisini hedef aldığı belirtiliyor.

İSRAİL: TAHRAN YOLU AÇILDI

İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir, kendilerine “Tahran yolunun açıldığını” iddia ederek İran'a yeni hava saldırıları düzenleyeceklerini duyurdu.

Suriye ve Lübnan'ın hava sahalarını açtığı belirtiliyor.

20 ÇOCUK AYNI BİNADA ÖLMÜŞ

İsrail'in saldırıları sonucu İran'ın başkenti Tahran'daki bir binada 20'si çocuk yaklaşık 60 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

"İSRAİL, TAHRAN'DA SAVAŞ UÇAKLARININ OLDUĞU HANGARI HEDEF ALDI"

İran devlet basını, İsrail'in Tahran'daki Mehrabad Havalimanı'na gece saatlerinde düzenlediği hava saldırısının savaş uçaklarının bulunduğu hangarı hedef aldığı bilgisini verdi.

İSRAİL'DE YENİDEN SİRENLER ÇALIYOR

İsrail ordusu, İran'dan fırlatılan insansız hava araçlarının tespit edildiğini ve İsrail'de çok sayıda bölgede sirenlerin çaldığını açıkladı.

İsrail'den İran'a yeni saldırı! İsrail'den İran'a yeni saldırı!

İsrail'in Haaretz gazetesi, Lut Gölü bölgesinde de roket uyarı sirenlerinin çaldığı bilgisini paylaştı. İsrail ordusu, bu bölgede İran'dan gönderilen İHA'lara müdahale edildiğini açıkladı.

Kaynak: MYNET