Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenibağlar Mahallesi'ne kazandırılan Gençlik ve Spor Merkezi gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açılıyor.
Düzenlenen açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Hamitler, Güneştepe, Yeni Bağlar Osmangazi'nin gelişme bölgesi. Biz göreve geldiğimizde yapılaşma artmıştı. 160 bin kişilik yeni bir şehir kuruldu burayı. Burası Bursa'nın modern yüzü. Sosyal donatı alanlarını da burada bulabiliyoruz. Belediyelerin hizmet yapması daha kolay olduğu bir yerleşmedir. Eski mahallelerde hizmet yapabilmek için ciddi anlamda kamulaştırmaya para veriyoruz. Kamu kaynağı bu tür işlere aktarılmış oluyor. İş yapmamıza engel oluyor. Ama böyle yerlerde daha kolay oluyor. Buranın gelişimini önemdik. Modern Bursa burada meydana çıkıyor. Bursa'nın cazibe merkezi. 6 bin metrekarelik bir alana çiçek bahçesi yaptık. Türkiye'de çok örneği yok. Çiçek kokuları karşılıyor sizi orada. Masal bahçesi yaptık. Herkesin gidip vakit geçirebileceği bir alan. Adrenalin parkı da yaptık. Ama bu bölgelerde trafik oluyor. Bu da mahallenin güzel olması anlamını taşıyor. Bugün açılışını yaptığımız yerde çok amaçlı bir tesis. Tüm bu bölgemiz bunu kazandı. Hepsine hayırlı olsun diyorum.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Belediyeciliği yol, su sosyal tesisler yapan kurum olarak biliyoruz. Ama belediyeler doğumdan insana dokunmaya başlıyor. Bu gençler bizim geleceğimiz. İleride birçok meslek sahibi olacak hepsi. Bursa'da genç nüfus açısından en yoğun şehirlerden biri. Bursa'da Yüzde 20'lik bir kesim genç arkadaşlarımız. Bizim döneme başlarken 6 konu başlığımız vardı. Bunun biri de gençlerdi. Birçok proje yaptık gençler için. Gençlerimiz yaptığımız sosyal tesislerden faydalanıyor. Yaptığımız etkinliklerle gençlerimizin güzel vakit geçirmesini sağlıyoruz. Üniversiteli öğrencilerimize burs imkânı sağlıyoruz. Meslek liselerine talep de arttı. Bursa bir sanayi şehri, ama ara eleman problemi var. Bu yaptığımız çalışmanın kıymeti de ileride anlaşılacak. Biz gençlerle alakalı birçok etkinliği hayata geçirmeye çalışıyoruz. Gençlerin dostu olmaktan yana çok iddialıyız. Gençlerin en az bir spor dalı ile meşgul olmaları için projeler geliştiriyoruz. Herkesin sporla buluşmasına gayret ediyoruz. Gençlere yapılan yatırımın geleceğe yapıldığının farkındayız. İlçe belediyeleri de büyükşehir belediyesi de gençleri önemsiyor. Ailelerimizin gençlere verdiği destek önemli. Ama yaptığımız çalışmalarla bunu taçlandırıyoruz. Bu projemizde de gençlerimiz için her şeyi düşündük. Yakın zamanda temelini atmıştık. Arı kovanı gibi burası cıvıl cıvıl olacak. Psikolojik danışman ve diyetisyen de bulunduruyoruz burada. Bununla alakalı bir yaş kısıtlaması yoktur. Herkes bundan faydalanabilecek.
"BU BÖLGE KİMİNE GÖRE ÇÖPLÜK, KİMİNE GÖRE KATI ATIK BÖLGESİ"
Bu bölge için kimilerini göre çöplük, kimine göre katı atık bölgesi. O konuya da değinmek istiyorum. Bununla alakalı çok konuşan oldu. Mecliste de bunu dile getirdim. Bunun buradan kaldırılması ile alakalı irade koyanlara herkese saygı duyuyorum. Biz gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Yüzlerce şantiye var. Dokunmadığımız yer yok. Bundan yıllar önce bu alan burada oluşturulmuş. Zaman içerisinde burada evler oluşmuş. Seçim beyannamesinde burayı kaldırıp botanik parka çevirebileceğimizi söyledik. Bütün Bursa'nın çöpü burada toplanıyor. Ama bunu ben başlatmadım. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bizim her mahallemize dokunalım diye derdimiz var. 30 yıl önce bunun kararı verildiğinde biz burada değildik. Bir karar verilmiş. Zaman içerisinde de burada binalar yapılmış. Bundan sonrası için ne yapılabilir onu konuşmamız lazım artık. Biz araştırmalar yaptık. CHP her yerde olduğu gibi burada da yaptı. Proje üretmiyorlar. Hanlar bölgesine de karşı çıktılar. Hamitler çöplüğü için kaldıracağız dedik. Gitmedikleri mahkeme kalmadı. Önümüzdeki yılın sonlarına doğru biz buraya çöp koymayı bırakacağız. Ve inşallah oraya botanik park yapacağız. Çöp kamyonlarının geçtiği, değil çocukların koşturduğu bir alan yapacağız.