Öyle görünüyor ki;

Bu yıl 61.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bursa Festivali, gülmeye, eğlenmeye ihtiyaç duyulan şu günlerde herkese çok iyi gelecek.

Türkiye’nin;
En uzun soluklu etkinliği olan festivalin programı bugün tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nca düzenlenen festival, 7 Temmuz’da çok sayıda yabancı ülkenin sanatçılarının katılımıyla Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması ile başlayacak.

Festivalin;
Kalbinin attığı yer olan Kültürkpark Açıkhava Tiyatrosu’nda ise sanatçıların geçidi 14 Temmuz’da Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın Karsu ile yapacağı performansla başlayacak.

Sırasıyla da;

31 Temmuz’a kadar Sukhıshvili Bale ekibi, Cengiz Kurtoğlu, Ümit Besen, Arif Susam, Edis, Özcan Deniz, Muazzez Ersoy, Melike Şahin, Madrigal, Okan Bayülgen’in de sahne aldığı Shakespeaere’nin tiyatro oyunu Richard, Azerbaycanlı Alim Qasimov, caz sanatçısı Michael Godard, Hüsnü Şenlendirici, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Dilek Türkan ve Hüseyin Turan ile performansı ve son olarak da Yıldız Tilbe, Bursalı sanatseverlerle buluşacak.

Bugün;

Festivalin tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın de dediği gibi, Bursa’nın geleneksel kültür ve sanat coşkusunu yaşatan değerlerden biri de bu Uluslararası Bursa Festivali.

Tabi, şunu da belirtmek gerekiyor.

Yaşanan hayat pahalılığının da etkisiyle, gerek Türkiye, gerekse dünya çapındaki bu sanatçıları ucuz bilet fiyatları ile izlemek pek mümkün değil.

Ancak;

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nca düzenlenen festivalde bu mümkün.

Keza;

9 Haziran’dan itibaren satışa çıkacak bilet fiyatları sadece 100 lira ile 400 lira arasında olacak.

Belediyenin katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ve sponsor firmalarla birlikte, Bursalılar bu yıl da oldukça uygun bilet fiyatlarına birbirinden ünlü Türk ve yabancı sanatçıları Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyebilecekler.

Bu yönde;
Festivalin ana sponsoru olan Atış Yapı Şirketler Grubu’nu tebrik etmek gerekiyor.

Firmanın CEO’su Ahmet Atış’ın da bugün tanıtım toplantısında ifade ettiği gibi, kültür ve sanat, her insanın ihtiyaç duyduğu etkinlikler.

Atış da böylesine önemli bir etkinliğe katkı koydukları için duydukları mutluluğu dile getirdi konuşmasında.

Bilet fiyatlarının piyasa şartlarının çok çok altında olmasını sağlayan alt sponsorları da kutlamak gerekiyor elbette.

Bu yıl, festivalin sponsorları arasına giren tek eğitim kurumu olan Şahinkaya Eğitim Kurumları’nı da, Bursa’nın eğitim sektörüne örnek olduğu için tebrik etmek gerekiyor.

İlginçtir;

Gerçi spekülasyona yol açacak ama festivale destek veren kurumlar arasında Oyak Renault firması görünürken, TOFAŞ’ı listede göremedik.

Bursa’nın en önemli, üstelik de uluslararası festivaline, rakibi destek olurken TOFAŞ’ın neden destek olmadığını bilemiyoruz.

Yanı sıra;

Bursalı Matlı Holding tarafından satın alınan ünlü tavuk ürünleri firması Keskinoğlu’nu da, holding başkanı Özer Matlı’nın, Kültür ve Sanat Vakfı’na desteğiyle bu yıl Bursalı firma olarak ilk kez sponsor firmalar arasında gördük.

Bir not da;
Açıkhava Tiyatrosu’na dair.

Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle, tiyatronun koltukları, sahne, ışık ve ses düzenleri yenilendi ve konserlere hazır hale getirildi.

Bu yenilikler, bu yılın festivalinde net bir şekilde görülmüş olacak.

Son notumuzu da bu yıl bu etkinliğe nazar değmemesi için uyarı bazında aktaralım.

Malum;

Pandemi bitmiş olmasına rağmen, ayakta kalan tek yasağı, gece 01’de sona erdirilen müzik yasağı.

Bu yasağın artık sonlandırılması gerekiyor.

Hele hele;

Bursa Valiliği tarafından iki yıl önce sahnede sanatçı varken Açıkhava Tiyatrosu’na ekip gönderilip, Belediye Başkanı ile AK Parti İl Başkanı’nı bile şaşırtacak şekilde müziğin sesinin kıstırılması gibi fecaat bir durum yaşanmışken, umarız ve temenni ederiz ki benzer bir skandal artık yaşanmaz.